Cipru-insula iubirii/Agia Napa

Diminetile incepeau cu o plimbare  pe malul marii si apoi cu o baie in Mediterana............bineinteles ca nu lipseau nici pozele................uffffffffffffff....................sa nu credeti insa ca asta era programul meu...............nuuuuuuuuuuuuuuuuuu,nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu,nicidecum................numai George se trezea dis-de-dimineata ,eu mai  leneveam  in pat...........hahaha.



Sunt 32 de grade...............este cald iar razele soarelui ne mangaie  de acolo de sus........astazi mergem in Agia Napa.
Agia Napa  este cea mai renumita statiune din Cipru. Cu aproximativ 20 de ani in urma, a fost doar un sat sarac de pescari care insa s-a dezvoltat foarte mult si asta in special dupa ocuparea partii de nord a insulei de catre turci.
Din Larnaka si pana in Agia Napa sunt circa 50 km.............luam autobuzul care ne lasa chiar in centrul statiunii.
Prima oprire o facem la biserica noua  inchinata Sfinte Fecioare Maria .Ceea ce impresioneaza  la aceasta biserica este atat forma originala a cupolelor cat si culoarea portocalie a acoperisului.
   Interiorul bisericii este unul obisnuit.
Ne indreptam catre Manastirea Agia Napa................in fata zidurilor vechi ale Manastirii suntem intampinati de un arbore urias - Ficus Sycomorus .Legenda spune ca acest arbore a  fost plantat de fiica unor nobili venetieni  care si-a parasit casa si s-a ascuns in pestera din apropiere deoarece parintii nu i-au dat binecuvantarea si nu au fost  de acord  cu casatoria acesteia cu  un tanar fara rang.
Acest arbore secular  are niste fructe asemanatoare smochinelor dar de marimea unei cirese.
Nu poti trece pe langa el fara sa-l observi si fara  ai admira atat  robustetea cat si longevitatea lui.

  Eu vreau sa-l escaladez.....hahaha.
Geroge vrea sa-l cuprinda cu bratele....................oare cate brate reusesc sa-l cuprinda?
   Manastirea Agia-Napa............ zidurile Manastirii sunt inalte,groase si masive.
  Poarta de intrare.


Conform legendei ,in urma cu cateva secole, un vanator a gasit intr-o pestera din zona o icoana ce o intruchipa pe Fecioara Maria. La scurt timp  aici a fost construita o manastire medievala inchinata Maicii Domnului.
Este unul dintre ultimele vestigii ridicate in Cipru de catre  venetieni.
Manastirea este o incapere micuta , intunecata,sapata in piatra...........pentru a intra in Manastire trebuie sa cobori cateva trepte...........lumina din interior este data doar de un candelabru............ altarul este unul mic iar langa el este expusa Icoana Maicii Domnului..
In curtea interioara se organizeaza tot felul de evenimente culturale si artistice.

   Hoinarim cateva ore prin oras fara o destinatie anume.........ne plimbam pe strazi,admiram ce ne inconjoara si ne incarcam sufletul si privirea cu frumos.

   Ador palmierii!


   Un resort care vreau sa cred ca este la fel de frumos in interior ca si in exterior.
   Piscine de un albastru  ca al marii   inconjurate de  multa verdeata.

   Ce frumos stau aliniati.
    In planul din spate  putem admira  un eucalipt.


   Ajungem si la mare........... admiram peisajul salbatic de la marginea marii .............culoarea turcoaz a apei      ma fascineaza.
Am tinut sa mancam (mai mult eu..........hahaha)un mix de aperitive aduse rand pe rand la masa, numit mezze .............ceva specific cipriot. Se spune ca acest  aperitiv ar care include până la 30 feluri de mâncare...... salate proaspete, diferite preparate din carne, sosuri,carnati, peşte, fructe de mare, măsline verzi şi negre, halloumi, pâine proaspătă si prajita  fructe proaspete sau conservate.
Ei bine am servit asa ceva la intoarcerea din Agia Napi in Larnaka la o taverna in apropierea hotelului in care locuiam..Nici pe departe nu am fost incantata cu ceea ce ne-au servit. si de fapt ce auzisem despre acest mezze.......in afara de ceea ce vedeti aici a mai fost un "platou" cu un carnat (de dimensiune degetului mic), o felie de bacon  si o bucata de piept de pui la gratar cat jumatate de palma si subtire ca o foita.Concluzie...............cred ca nu am ales o locatie buna!!!




In fiecare seara dupa ce cinam , inainte de apusul soarelui ieseam la o plimbare prin imprejurimi.
Si ne prindea noaptea.


Ajunsi la hotel,seara ne delectam cu cate un cocktail pe terasa restaurantului.

Cu siguranta, Cipru are de oferit muuuuuuuuuulte  frumuseti vizitatorilor sai dar este imposibil ca intr-un sejur sa cuprinzi tot.
A fost o vacanta calda ,relaxanta ,binevenita si meritata ...........zic eu .........hihihi.

6 comentarii:

  1. Ehh... ce bine c-am inceput saptamana intr-o plimbare atat de frumoasa.. :) Multumesc de excursie! :-*
    Foarte frumos Cipru.. m-ai convins sa-l vizitez, si sper s-o fac cat mai curand!
    Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona ma bucur ca am reusit sa-ti insuflu dorinta de a face aceasta excursie.Merita!
      Multumesc de vizita!
      Pup si imbratisez!

      Ștergere
  2. Medi, felicitari! Sunteti de admirat amandoi! Te pup, pa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ,Doinita pentru cuvintele frumoase!
      Ne completam reciproc unul pe celalalt!
      Pup!

      Ștergere
  3. Am fost si eu la Agia Napa cu tine, acum mai pe seara. Oricum voi va plimbati seara, asa ca v-am insotiti! Va pupic pe amandoi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi te pupam draga ,Mari!
    Zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes