Chec cu glazura de ciocolata

Pentru cei carora le place ciocolata este checul perfect!

Ingrediente
175 g unt
175 g zahar
4 oua
125 g faina
2 linguri cacao
75 ml lapte
1 plic praf de copt
coaja rasa de la o portocala mica
1 fiola esenta de rom
Pentru glazura
125 g ciocolata neagra
50 g unt

Pentru decor
fulgi de nuca de cocos
Mai avem nevoie
faina pentru tapetat forma
ulei pentru uns forma
Mod de preparare
Taiem untul cubulete,adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema.
Adaugam ,unul cate unul,ouale mixand incontinuare.
Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare,esenta de rom si laptele si amestecam.
Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste amestecul de mai sus.
Impartim aluatul in doua....o parte o lasam ca atare iar in cealalta parte adaugam cacao si amestecam.
Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina.
Turnam in forma mai intai aluatul cu cacao iar deasupra  turnam aluatul simplu.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade ,pentru circa 40 min.
#Pentru a verifica daca checul este bine facut facem testul scobitorii.
Cand checul este facut scoatem forma din cuptor,acoprim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca dupa care scoatem checul din forma.
In timp ce checul se lasa la racit ne ocupam de glazura.
Topim pe baia de aburi ciocolata rupta in bucati si untul.
Lasam sa se racoreasca putin apoi turnam glazura deasupra checului lasand sa se prelinga si pe lateralele acestuia.
Deasupra glazurii am presarat fulgi de nuca de cocos.
Lasam sa se intareasca glazura si apoi putem felia.

Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes