Ardei iuti ciresica in otet

Sunt de la mama din curte.


Ingrediente
ardei iuti ciresica(sau orice fel de ardei iuti)
otet
sare
piper boabe
zahar
foi de dafin
frunze de telina
frunze de visin
Mod de preparare
Spalam ardeii iuti cu apa rece si ii asezam in borcane de 800 g.
In fiecare borcan turnam cate 75 ml otet.
Adaugam cate o lingura rasa de sare si una de zahar in fiecare borcan.
Deasemeni mai adagam cate o frunza de dafin ,1-2 frunze de visin si  cateva boabe de piper.
Deasupra punem cate o frunza de telina.

Completam cu apa si capacim.
Punem borcanele intr.un vas mai inalt(putin mai inalt decat inaltimea borcanelor), pe fundul caruia am asezat  prosoape de bucatarie.
Adaugam apa rece atata cat sa ajunga pana la buza inferioara a borcanului.
Cand apa incepe sa fiarba dam focul pe mic  si fierbem circa 15 min.
Tragem vasul de pe foc, acoperim  cu paturi groase si lasam asa pana a doua zi cane scoatem borcanele din vas,le stergem si....gata.....in camara cu ele.
Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes