Placintele cu branza dulce si stafide

Mda.....Sidonia m-a provocat;)).....nu,nu,nu .....nu este vorba de nici un duel:)):)):)).......in aceasta luna ,Sidonia ,cu al ei blog culinar  http://sidyskitchen.blogspot.ro/este gazda provocarii Weekend cu spor.Raspund invitatiei ei pregatind niste placintele cu branza dulce si stafide!
Reteta este preluata chiar de la Sidonia,eu schimband doar umplutura.......ea le-a umplut cu crema Fagaras si marar,eu preferand varianta dulce cu branza de vaci si stafide.
Multumesc de invitatie,Sidonia!

Ingrediente
Pentru aluat
800 g faina
10 g drojdie proaspata
1 lingura zahar
50 g unt
2 linguri ulei 
2 galbenusuri
550 ml apa calduta
1 praf de sare
Pentru umplutura
400 g branza grasa de vaci 
2 linguri zahar pudra
2 albusuri
100 g stafide aurii
coaja rasa de la o porocala
1 fiola esenta de rom
2 plicuri zahar vanilat
zahar pudra pentru pudrat


Mod de preparare
Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care  adaugam putin cate putin apa calduta.
Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min.
Topim untul la foc mic si  il  adaugam  peste aluat, in suvoi, putin cate putin.
Adaugam si uleiul putin cate putin.
Batem galbenusurile cu sarea si apoi le incorporam in amestecul de mai sus.
Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit, o ora.
In acest timp ne ocupam de umplutura.......scurgem bine branza de vaci folosind un  tifon apoi o amestecam cu zaharul,albusurile,stafidele,coaja rasa de portocala ,esenta de rom si zaharul vanilat.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Ungem masa de lucru cu ulei.
Dupa ce aluatul a dospit "confectionam" 20 de bilute,atatea mi-au rezultat mie.Eu le-am facut mai mici decat ale Sidoniei.

Cu ajutorul sucitorului intindem fiecare biluta in parte si punem in mijloc cate o lingura sanatoasa din umplutura de branza.
Tragem marginile aluatului peste umplutura si apasam usor cu mana, placintelele.
Ungem o tigaie cu putin ulei si o lasam la incins.
Coacem placintelele la foc moderat ,pe ambele parti, pana se rumenesc frumos.
Pudram cu zahar pudra.
    Va asigur ca sunt delicioase!

Va doresc pofta buna!

6 comentarii:

  1. Medi....nu ti se pare ca suntem la Mama Lutza ???
    Sa sti ca am facut si eu si cu branza dulce , cu mere,
    cu cartofi si cu varza acra. O nebunieeeeee.
    Tare faine au reusit ale tale !
    Multumesc frumos de participare, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Medi, cat de apetisant arata placintelele tale!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma omori ! Le-as putea manca pe toate asa de mult imi plac.
    Seara faina sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce-i aici! Tare apetisant arata! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes