Budinca cu macaroane,branza dulce si stafide

Dragii mei ,tin sa va spun ca am fost invitata sa particip la campania Trattoria Bloggerilor  o campanie marca Gustos.ro si Hutton.
Am fost onorata si tin sa multumesc Gustos.ro si Hutton.

Hutton este cel mai mare producator de paste fainoase cu capital integral romanesc din Ardeal, cu o experienta de peste 20 de ani in acest domeniu. Recent, firma si-a dublat capacitatea de productie, adaugand o linie de fabricatie noua, italiana, de ultima generatie. Astfel, ei au inclus in gama lor mai multe sortimente de paste lungi, paste scurte si paste speciale (romburi, melcisori etc.). 
Am primit un cos plin cu produse Hutton,care mai de care mai tentante.Si bineinteles ca am trecut la testarea lor.
Pentru inceput m-am gandit la aceasta budinca care mie imi place tare mult dar pe care demult nu o mai "confectionasem".
A iesit grozav de buna iar macaroanele Hutton au fost atat pe placul meu cat si al familiei,
 ceea ce ma bucura nespus de mult.
Ingrediente
400 g macaroane Hutton
500 g branza dulce  de vaci
300 g smantana
5 oua
10 linguri rase cu zahar brun
3 linguri zahar tos alb
150 ml lapte
esenta de rom
150 g stafide
2 pliculete zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
unt pentru uns tava
un praf de sare
Mod de preparare
Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie.
Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam macaroanele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o strecuratoare.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas punem pe rand branza de vaci,smantana,galbenusurile,zaharul brun,laptele,zaharul vanilat,coaja de lamaie si stafidele impreuna cu esenta de rom in care au stat.
Amestecam pentru o buna omogenizare dupa care adaugam macaroanele.
Amestecam bine astfel incat macaroanele sa se incorporeze in compozitia de mai sus.
Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.
Mixam albusurile cu zaharul tos circa 7-8 min dupa care turnam deasupra budincii.
Dam la cuptor pentru circa 15 min la 180 grade.
Scoatem budinca din cuptor si o putem servi atat calda cat si rece,simpla sau acompaniata de dulceata,fructe, sirop.

Pofta buna!
   




12 comentarii:

  1. O bu-na-ta-tee! Chiar ca ne aduce aminte de copilarie! Muaah!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai pregatit o bunatate de budinca. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos le-ai prezentat >:D< Eu am sa am o misiune mai grea la preparat paste cum nu mananc branzeturi :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    Numele meu este Daniel Stroe si va trimit acest email pentru ca ma intereseaza publicarea unui articol pe site-ul dumneavoastra. Tin sa va spun ca acesta va contine un link catre site-ul: Cazare10.ro, unicul lui scop fiind optimizarea acestui site pentru motorul de cautare Google. Articolul il puteti scrie dumnevoastra, il putem scrie noi sau chiar puteti modifica un articol trimis de noi pentru a se potrivi cat mai bine cu stilul dumneavoastra de scris. Tin sa precizez ca articolul este redactat de un specialist in domeniu si poate fi despre o zona turistica, un obiectiv turistic sau chiar aveti posibilitatea sa spuneti dumneavoastra despre ce sa scriem.

    Sa vorbim putin si despre beneficiile unei astfel de colaborari:
    Pentru dumneavoastra: Primiti un articol de calitate, unic + o suma de bani
    Pentru mine: Primesc un link pentru site-ul Cazare10.ro cu scop SEO (adica rol de optimizare pentru Google)

    Tin sa adaug ca link-ul din interiorul articolului, despre care vorbeam, va fi cat se poate de natural introdus, fara sa deranjeze pe nimeni.

    Astept un raspuns din partea dumneavoastra.

    Cu stima,
    Daniel Stroe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua,
      Pentru ca luni plec intr-o mica vacanta asi prefera sa vorbim dupa ce ma intorc, mai exact dupa 10 mai.
      O dupa-amiaza placuta!

      Ștergere
  5. Va astept cu drag pe blogul meu la un concurs minunat :)
    http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/2014/05/castiga-o-tableta-si-conserve-sanatoase.html

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes