Crapcean la gratar cu sos de rosii si usturoi

George si-a bagat coada in apa si a prins pestele .......hihihi............. tot el l-a gratarit ............si eu , si eu?.................eeeeeeeeeeeee, eu am facut garnitura si sosul.
Ingrediente
2 bucati peste
ulei de masline
sare, piper
Pentru sos
2-3 catei de usturoi
2-3 fire de usturoi verde
ulei de masline
zeama de lamaie
1 rosie
1 lingura rasa pasta de tomate
sare
1 lingura de mustar cu hrean
patrunjel verde
Mod de preparare
Pestele se curata, se spala , se lasa la scurs si apoi se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust atat pe exterior cat si in interior.Lasam pestii la rece timp in care facem focul pentru gratar.Cand jarul este gata se pun pestii in gratarul dublu , se inchide gratarul,si se aseaza pe jar.Se frig pe ambele parti intorcand gratarul.Cand sunt gata facuti , se deschide gratarul iar pestii se aseaza pe un platou.
Am ales sa  servim pestele alaturi de cartofi preparati la Dry cooker si  urmatorul sos:cateii de usturoi se curata, se spala si apoi se zdrobesc.Firele de usturoi se curata si ele , se spala si apoi se taie marunt.Intr-un castron amestecam usturoiul zdrobit cu usturoil verde taiat marunt , presaram putina sare, amestecam iar apoi adaugam ulei de masine pana cand se formeaza o pasta.Peste aceasta pasta adaugam o lingurita de mustar cu hrean si amestecam bine.Decojim rosia, o taiem bucatele mici si o adaugam peste amestecul de mai sus.Adaugam si pasta de tomate totodata si apoi zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia.Spalam si taiem marunt patrunjelul si asezonam sosul cu el.
Acest sos este delicios iar alaturi de gratarul de peste constituie un prinz minunat.



Pofta buna!

4 comentarii:

  1. heiiiii....o veni el si ziua cand o sa poata merge si al meu barbat la pescuit(are un program de lucru,tare aiurea!)si atunci o sa ma layd si eu cu o captura,macar la fel cu a sotului tau!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. mamaaaa! iar ma bagi in boale cu pestii tai !ce bunatate !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Janet, nu vrei sa le facem cunostiinta sotilor nostrii sa mearga impreuna la pescuit si pe urma noi sa gatim?............hihihi.Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes